ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

Στο σχολείο μας υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων το Πρόγραμμα «Ευαισθητοποίηση των μαθητών για θέματα ρατσισμού» στο πλαίσιο του «Ετήσιου προγράμματος 2013 του Ευρωπαϊκού Ταμείου  Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών». Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης κατά 95% από Κοινοτικούς Πόρους και κατά 5% από Εθνικούς Πόρους.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Δελτίο Τύπου

Ίλιον, 11 Μαρτίου 2015

 

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το 10ου Γυμνάσιο Ιλίου, για δεύτερη συνεχή χρονιά (2013-14 και 2014-15), υλοποιεί  πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας. Φέτος η μαθητική ομάδα της επιχειρηματικότητας συμμετέχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα με την κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση «Με Άλλα Μάτια» .

Η μαθητική μας επιχείρηση είναι μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ), όραμά μας είναι να αλλάξουμε την σημερινή πραγματικότητα ευαισθητοποιώντας την κοινωνία για τα άτομα με αναπηρία, σπάζοντας τις προκαταλήψεις και νικώντας το φόβο για το διαφορετικό. Η επιχείρηση μας στηρίζει τα άτομα με αναπηρία δίνοντας τους την ευκαιρία να δραστηριοποιηθούν , προσφέροντας τους θέσεις εργασίας. Παράλληλα δίνουμε τη δυνατότητα στο ευρύ κοινό να γνωρίσει βιωματικά την μοναδικότητα της διαφορετικότητας, γιατί όλοι είμαστε ίσοι αλλά όλοι είμαστε διαφορετικοί.  

Έργο μας είναι η διοργάνωση βιωματικών, διαδραστικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων ενημέρωσης -- ευαισθητοποίησης ? κοινωνικοποίησης με εικαστικές, πολιτιστικές, βιωματικές και ψυχαγωγικές δράσεις. συμμετοχή σε ημερίδες , σε εκθέσεις και σε διαγωνισμούς. Δημιουργία και παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού και φυλλαδίων . Τέλος, βασισμένοι στα πρότυπα Ευρωπαϊκών εστιατορίων , θα διοργανώσουμε γεύμα στο σκοτάδι  , στο οποίο θα σερβίρουν άτομα με προβλήματα όρασης ,εργαζόμενοι της επιχείρησης μας, οι οποίοι θα έχουν και την ευθύνη για τη σωστή συνοδεία στο χώρο και τη σωστή εξυπηρέτηση των θαμώνων, ενώ θα τους βοηθούν μαθητές-μέλη της επιχείρησης.

Έτσι θα δώσουμε την δυνατότητα σε ένα ευρύ πληθυσμό να γνωρίσει βιωματικά την ομορφιά και τη μοναδικότητα της διαφορετικότητας, με σκοπό να κατακτήσουμε ως κοινωνία την αποδοχή και το σεβασμό σε όλους!

Μαθητική ομάδα της εικονικής μαθητικής επιχείρησης είναι οι μαθήτριες από την Γ΄ τάξη:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Φωκιανού Άννα

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ και ΕΞΕΥΡΕΣΗΣ ΠΟΡΩΝ

Χρηστάκη Σταματία

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ και ΒΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ

Τσεβά Ιωάννα

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Σαραντάκου Γεωργία

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΔΡΑΣΕΩΝ

Παλάι Ρενάτα

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΔΡΑΣΕΩΝ

Παναγιωτοπούλου Μαρία

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΔΡΑΣΕΩΝ

Παπαζιάν Βασιλική

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ MARKETING

Σπηλιοπούλου Αγγελική

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Μαρκοπούλου Ελένη

Παιδαγωγική Ομάδα Καθηγητών

Γραμματικός Δημήτριος   Παπανικολάου Δήμητρα

Μαρκοπούλου Ελένη         Μιχαλάκος Γεώργιος