10o Γυμνάσιο Ιλίου

Πράξη 4η /1-3-2018

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Γ΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

ΣΗΜΕΡΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 11.30 Π.Μ.,ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ Δ/ΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ 10ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΛΙΟΥ , ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ(ΥΑ33120/ΓΔ4/6-3-2017 /ΠΡΑΞΗ Δ/ΝΤΡΙΑΣ 3/22-2-2018 ), ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Γ΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ.

ΥΠΕΒΛΗΘΗΣΑΝ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΑ 4 ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΗΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ : 1. ΖΑΝΤΕΤΟURS 2. AT HOLIDAYS 3. SMILE@CADIMOS 4. ZORPIDIS TRAVEL SERVICES. HEΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΛΟΓΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ , ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ‘’ ΑΤ ΗΟLIDAYS’’ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ ΠΛΗΡΕΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΙΜΗΣ.

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ: ΤΟ ΑΤΗΟLIDAYS ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ NAUTICABAY 3*, TO ΟΠΟΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙΟΥ , ΕΝΩ ΤΟ ΖΑΝΤΕ TOURSTO ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ GALAXY 3* , TO ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ. ΤΟ ATHOLIDAYS ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ , ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΣΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ , ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΚΠΤΩΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΕΝΩ ΤΑ ΑΛΛΑ 3 ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΟΧΙ.

Α/Α     ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ                               ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ                                     ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ

1. ΑΤΗΟLIDAYS                                     NAUTICA BAY                                             120 ΕΥΡΩ

2.ΖΟRPIDIS TRAVEL                             NAUTICA BAY                                             135 EYΡΩ

3. SMILE@CADIMOS                           NAUTICA BAY                                             130 EYΡΩ

4. ZANTETOURS                                  GALAXYHOTEL                                             95 ΕΥΡΩ

ΓΙ’ ΑΎΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ Η ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ:

ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΑΓΚΟΥ Δ/ΝΤΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΛΟΥΜΠΗ ΕΡΜΙΟΝΗ ΕΚΠ/ΚΟΣ ΜΕΛΟΣ

ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΕΚΠ/ΚΟΣ ΜΕΛΟΣ

ΛΥΜΠΕΣΑΡΙ ΝΤΑΒΙΝΤ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 15ΜΕΛΟΥΣ ΜΕΛΟΣ

ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΛΟΣ 5ΜΕΛΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩΝ

ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση που οργανώνει

το 10ο Γυμνάσιο Ιλίου στο πλαίσιο δράσεων κατά της σχολικής βίας και της σχολής γονέων ,

τη Δευτέρα 08-05-17 και ώρα 17.45 μμ

στο αμφιθέατρο του σχολείου μας ( Ζαγορίου 64, Ίλιον 131.23 ).

Με θέμα :

                                                     « Γονείς, Σχολείο και παιδιά.

Η ανάγκη για συνεχή επαγρύπνηση

                                                   και επαναπροσδιορισμού των σχέσεων. »

«Γονεϊκός Ρόλος?

αλλάζω το παιδί μου

σημαίνει αλλάζω τον

εαυτό μου?»

Εισηγήτρια: κ. Ελένη Λιβανίου, Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος (Ph.D.)

Επιστημονική Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρίας Δυσλεξίας και επικεφαλής της ομάδας Μαθησιακών Προβλημάτων της Ειδικής Διαγνωστικής, Θεραπευτικής και Ερευνητικής Μονάδας "Σπύρος Δοξιάδης".

 

 

                                                                                        

                                                                                    

                                                                                       

                  Περιήγηση στο Νέο Μουσείο της

 

                    ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

 

Το 10ο Γυμνάσιο Ιλίου

 

στο πλαίσιο των δράσεων «Προωθώ τον Πολιτισμό» προσκαλεί: γονείς, καθηγητές, μαθητές και φίλους στην επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης        

 

την Κυριακή 07 Μαΐου 2017.

 

Η μετακίνηση θα γίνει με λεωφορείο από τον χώρο του σχολείου στις 09:45πμ .

 

                     Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 05 Μαΐου στην κ. Ε. Μαρκοπούλου

 

           Η είσοδος του Μουσείου είναι ( 5 ) ευρώ. Τα παιδιά δικαιούνται ελεύθερη είσοδο. Για την μετακίνηση από το σχολείο με λεωφορείο 3? την ημέρα της επίσκεψης.

 

Περισσότερες πληροφορίες     http://www.theacropolismuseu

 

        Αξίζει πριν την επίσκεψη να δείτε το σχετικό βίντεο                                

                          με θέμα:   Περιήγηση στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης

 

       https://www.youtube.com/watch?v=mzYBxeo_XNw

12345

 


 

 

 

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ανάσταση

 
 
IMG 20170331 120248                                         

 

 

Πάμε Θέατρο

« NIKH »

στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού  

   «Ελληνικός Κόσμος», στην Αίθουσα Αντιγόνη

 

Νικη

Το 10ο Γυμνάσιο Ιλίου

στο πλαίσιο των δράσεων «Προωθώ τον Πολιτισμό» προσκαλεί: γονείς, καθηγητές, μαθητές, απόφοιτους και φίλους να παρακολουθήσουν μαζί την θεατρική παράσταση

« Νίκη», την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017.

Η μετακίνηση θα γίνει με λεωφορείο από τον χώρο του σχολείου στις 17:30μμ .

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 22 Μαρτίου στην :

κ. Ε.Μαρκοπούλου .

Κόστος συμμετοχής 13 ? για το εισιτήριο του θεάτρου ζώνη Γ. Επειδή ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για την μετακίνηση από το σχολείο με λεωφορείο 3? την ημέρα της παράστασης

 

 

 

Νικη 2 

«Νίκη»

ΧΡΗΣΤΟΥ Α. ΧΩΜΕΝΙΔΗ
σε σκηνοθεσία ΣΤΑΜΑΤΗ ΦΑΣΟΥΛΗ


Η «Νίκη» του Χρήστου Α. Χωμενίδη, αφού διαβάστηκε από δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες και τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος, ανεβαίνει τον Φεβρουάριο στον «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» σε θεατρική διασκευή Σταμάτη Φασουλή - Γιώργου Λύρα και σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.

«Νίκη»? Ένα έργο που ζωντανεύει αριστοτεχνικά τα πάθη, τις εξάρσεις και τα τραύματα της Ελλάδας του τελευταίου αιώνα από την Μικρασιατική καταστροφή μέχρι το 2008. Ο Σταμάτης Φασουλής δίνει σάρκα και οστά στους ήρωες του Χωμενίδη και παραθέτει μοναδικές εικόνες της Ελλάδας που σημάδεψαν το μέλλον της. Επί σκηνής θα ζωντανέψουν όλα όσα ζήσαμε, ακούσαμε, χορέψαμε, τραγουδήσαμε, δακρύσαμε όλα αυτά τα χρόνια.

Όχι, η ζωή της Νίκης δεν ήταν παραμύθι. Δεν μεγάλωσε όπως τα κορίτσια της ηλικίας της, με παιχνίδια, φλερτ και συνοικέσια. Κουβαλούσε εκ γενετής ένα φορτίο τόσο βαρύ ώστε κινδύνεψε να τη συντρίψει. Πήρε ωστόσο τη ζωή στα χέρια της. Επαναστάτησε κόντρα στην ?επανάσταση? για τον έρωτα. Ο συγγραφέας πλέκει πραγματικότητα και μυθοπλασία και δίνει στην ηρωίδα φωνή για να μας πει την ιστορία της σε πρώτο πρόσωπο.

        
 
 
 

                                   Νικη

«ΝΙΚΗ»
βασισμένη στο βιβλίο του Χρήστου Χωμενίδη
σε σκηνοθεσία ΣΤΑΜΑΤΗ ΦΑΣΟΥΛΗ

Υπόθεση


-    Και το όνομα αυτής;
-    Νίκη!

Η Νίκη Αρμάου φεύγει από τη ζωή, σε ώριμη ηλικία, το 2008. Αμέσως μετά τον θάνατό της -απελευθερωμένη από το θνητό σαρκίο της- υπερίπταται, ταξιδεύει στον χώρο και στον χρόνο και ξαναβλέπει τη ζωή της ολόκληρη σαν μια ταινία ή σαν πελώρια τοιχογραφία εποχής. Βλέπει και αφηγείται.
Η ιστορία ξεκινά δύο γενιές πίσω, στις αρχές του 20ου αιώνα. Όταν ο ένας της παππούς, περιπλανώμενος μουσικός στον κάμπο της Μεσσηνίας, έκλεψε τη γιαγιά της και λίγο έλειψε να ξεπαστρέψει το μισό της σόι. Όταν ο άλλος της παππούς, Μικρασιάτης με εμπορικό δαιμόνιο, κατάφερε να αποφύγει την Καταστροφή, για να καταστραφεί λίγο αργότερα μονάχος του, ποντάροντας τα πάντα στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης.
Η ιστορία συνεχίζει με τους γονείς της. Με την ωραία Άννα, η οποία απαρνήθηκε το νυφικό με τα χρυσά φλουριά που της ετοίμαζε ο πατέρας της και ήρθε στην Αθήνα για να γίνει επαναστάτρια. Με τον Αντώνη Αρμάο, που μυήθηκε στο αριστερό κίνημα και αναδείχθηκε -μέσα από τη φλογερή του δράση- σε ηγέτη του. 
Γύρω τους, ένας χορός ξεχωριστών προσώπων που το καθένα τους πλάθει και υπηρετεί τον δικό του μύθο. Ο αλητάκος ?«σκάνταλος»- θείος Γιάννος, που βγάζει το ψωμί του κάνοντας τον παπατζή και τον γραμμοφωνατζή. Η σκαμπρόζα θεία Μαρκέλλα, πότε του λυρικού και πότε του ελαφρού τραγουδιού, έτοιμη πάντοτε να ενθουσιαστεί, να ερωτευθεί και να χαράξει καινούργια ρότα. Η «σοβαρή» θεία Φανή, δακτυλογράφος σε τράπεζα, η οποία παντρεύεται τον διοικητή της και καταλήγει σύζυγος υπουργού της κατοχικής κυβέρνησης? Στο κέντρο όλων, η γιαγιά Σεβαστή, προσωποποίηση ?λες- της ίδιας της Ελλάδας. «Ποιόν αγαπάς, κυρά Σεβαστή; Τους αριστερούς σου γιούς ή τις δεξιές σου θυγατέρες;» «Όλα τα παιδιά μου αγαπώ. Και όλα τα παιδιά του κόσμου!»
Τα γεγονότα τρέχουν καταιγιστικά. Η Νίκη ζει στο πετσί της, εκ γενετής, τους κοινωνικοπολιτικούς κραδασμούς. Βρέφος επί δικτατορίας Μεταξά στην εξορία μαζί με τη μάνα της. Νήπιο στην Κατοχή, στη φροντίδα των προνομιούχων τότε θειάδων της. Παιδάκι στην Απελευθέρωση, να ξανασμίγει ύστερα από χρόνια με τους γονείς της, να γράφει με μπογιά «ΕΑΜ» στον τοίχο. Στα Δεκεμβριανά, το ίδιο το σπίτι της ανατινάζεται. Κι ενώ ο Εμφύλιος βαθαίνει, ο πατέρας της διαγράφεται από το Κομμουνιστικό Κόμμα και γίνεται ?στα μάτια των συντρόφων του- από ήρωας, προδότης της εργατικής τάξης. Βρίσκεται πλέον στο στόχαστρο και της Δεξιάς και της Αριστεράς. 
Η Νίκη θα περάσει όλη της την εφηβεία σε κατάσταση βαθιάς παρανομίας, κλεισμένη σε μια αυλή με τους γονείς της, με ψεύτικο όνομα και χίλια ανομολόγητα μυστικά. Σαν Ελληνίδα Άννα Φρανκ, που όμως βγαίνει ζωντανή από την προσωπική της φυλακή.
Στα μέσα της δεκαετίας του 1950, η Νίκη δουλεύει σερβιτόρα στο κοσμικό εστιατόριο «Αφρόεσσα», στο κέντρο της Αθήνας, που το διευθύνουν ο πρώην υπουργός θείος της Σάββας Μπογδάνος και η θεία Μαρκέλλα. Εκεί θα συναντήσει τον Αλέξανδρο Στρόφαλη, έναν ανατρεπτικό, εκρηκτικό, ιδιόρρυθμο εικοσιπεντάρη, γόνο αριστερής οικογένειας, ο οποίος πιστεύει ωστόσο πως η ζωή δεν είναι μόνο πεδίο μάχης, αλλά κι ολάνθιστος κήπος. Ότι το παρελθόν μας, μάς ανήκει - δεν του ανήκουμε. Ότι μονάχα ο έρωτας απογειώνει τους ανθρώπους.
Ερωτευμένοι παράφορα ?«έξω νου και νόμου»- η Νίκη και ο Αλέξανδρος κάνουν τη δική τους επανάσταση. Μαζί ξεπερνούν ό,τι τους πλήγωσε, τους σκλάβωσε, τους στέρησε τη χαρά. Μαζί σκοτώνουν θριαμβευτικά τη νύχτα.

 
 
 
 
 
 
                                                    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 

Σας   προσκαλούμε στην εκδήλωση που οργανώνει

το 10ο Γυμνάσιο Ιλίου στο πλαίσιο  δράσεων κατά της σχολικής βίας,

τη Δευτέρα 06-03-17 και ώρα 18.15 ? 20.00

στο αμφιθέατρο του σχολείου μας ( Ζαγορίου 64, Ίλιον 131.23  )

 

με θέμα «Διαχείριση θυμού και συγκρούσεων».

 

          Εισηγήτρια: κ. Αθηνά Καραβόλτσου, ΠΕ03,  (M.Sc.) Αγωγής Υγείας, Θεατρολόγος (Μst).

 
 Διαχειριση θυμου
 
 
 
 
 
                                 
img287
  Ζητούνται άμεσα δότες για αιμοπετάλια
 
 
Ο 17χρονος Δ.Γ., κάτοικος Ιλίου, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ιπποκράτειο» και έχει άμεση ανάγκη από ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ.

Όποιος επιθυμεί να προσφέρει αιμοπετάλια, μπορεί να απευθυνθεί από Δευτέρα έως και Παρασκευή, 8.30 έως 14.00, Σάββατο και Κυριακή, 8.30 έως 13.00
στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου, με υπεύθυνη την κυρία Λαγουδάκου και
τηλέφωνα επικοινωνίας 2132088466, 2132088120, 2132088195.
 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

23 Ιανουαρίου 2017, ημέρα Δευτέρα   ώρα18.15

Αίθουσα εκδηλώσεων του 10ου Γυμνασίου Ιλίου (Ζαγορίου 64)

" Αναπτύσσοντας την αυτονομία του Αθλητή".

Ομιλητής: Γιάννης Ζαρώτης, Ψυχολόγος-Αθλητικός Ψυχολόγος, MSc,PhD

     Το 10ο Γυμνάσιο Ιλίου,  ο γυμναστικός σύλλογος Ιλίου , «Άγιος Νικόλαος» σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, στο πλαίσιο της δράσης της σχολής γονέων διοργανώνουν μια σειρά εισηγήσεων ? συζητήσεων με στόχο την επιμόρφωση των γονέων σε θέματα που αφορούν το παιδί  (όπως: όρια και κανόνες στη συμπεριφορά των παιδιών, διαχείριση εφήβων, επικοινωνία γονέων-αθλητών, διαχείριση χρόνου, υπερπροστατευτικοί γονείς, παιδί και αυτονομία κ.α.).

Η παρουσία σας είναι απαραίτητη. Είσοδος ελεύθερη

 

 

 

 

αστερια 2

Πάμε Θέατρο

 

«Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας»

 

του Όσκαρ Ουάιλντ

 

ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ - ΚΤΙΡΙΟ ΤΣΙΛΛΕΡ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ)

 

ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

 Το 10ο Γυμνάσιο Ιλίου

 

 στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί προσκαλεί: γονείς, καθηγητές, μαθητές, απόφοιτους και φίλους να παρακολουθήσουν μαζί, την θεατρική παράσταση

 

«Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας»

 

την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 (έναρξη παράστασης 16:00).

 

 Η μετακίνηση θα γίνει με λεωφορείο από τον χώρο του σχολείου στις 15:00μμ .

 

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 25 Ιανουαρίου 2017στην :

 

 κ. Ε.Μαρκοπούλου .

 

 Κόστος συμμετοχής  10?. ( Για το εισιτήριο του θεάτρου 07?, για την μετακίνηση από το σχολείο με λεωφορείο 3?. Επειδή ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

 

Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας

 

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ - ΚΤΙΡΙΟ ΤΣΙΛΛΕΡ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ)

 

«Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας»  του Όσκαρ Ουάιλντ, μια ιστορία που συγκινεί και σήμερα μικρούς και μεγάλους, μεταφέρεται για πρώτη φορά στην Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

 

Το έργο

 

Ψηλά πάνω από την πόλη, σε μια πελώρια κολώνα, ορθωνόταν το άγαλμα του Ευτυχισμένου Πρίγκιπα. Ήταν διακοσμημένος ολόκληρος με λεπτά φύλλα ατόφιου χρυσού, τα

 

μάτια του ήταν δύο αστραφτερά ζαφείρια κι ένα μεγάλο πορφυρό ρουμπίνι έλαμπε στη λαβή του ξίφους του?

 

Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας έχει ζήσει πίσω από τον φράχτη ενός παλατιού, δίχως έγνοιες και σκοτούρες, πάντα ξέγνοιαστος και χαμογελαστός. Όταν θα φύγει από τη ζωή, ένα χρυσό άγαλμα στήνεται σε μία πλατεία της πόλης προς τιμή του. Παρατηρώντας τον κόσμο από ψηλά μέσα από το άγαλμά του, ο Πρίγκιπας ανακαλύπτει μιαν άλλη πλευρά της καθημερινότητας: την φτώχια, την ασχήμια, διαφθορά και την υποκρισία. Και ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας δακρύζει κάθε βράδυ για όλα τα άσχημα που συμβαίνουν γύρω του. Ώσπου, ένα μικρό χελιδόνι, κουρνιάζει στα πόδια του. Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας θα βρει έναν πολύτιμο σύμμαχο. Μαζί θα βοηθήσουν τους ανθρώπους με κάθε δυνατό τρόπο σε μια υπέροχη ιστορία ανιδιοτέλειας, φιλίας και αγάπης.    

 

Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας εκδόθηκε το 1888, μαζί με άλλα παραμύθια του Όσκαρ Ουάιλντ σε μία σπουδαία  συλλογή με τίτλο «Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας και άλλα παραμύθια». Στην ίδια συλλογή ανήκουν  και «Ο εγωιστής γίγαντας» και «Το αηδόνι και το τριαντάφυλλο».

 

Στο παραμύθι που παρουσιάζεται φέτος με φαντασία και τρυφερότητα, από το σκηνοθέτη Αρη Τρουπάκη κι έναν έξοχο θίασο που βασίζεται στον παλιό κορμό των καλλιτεχνών της Πειραματικής σκηνής του Στάθη Λιβαθινού (2001-2007), αναδεικνύονται  θέματα όπως αυτά της φιλίας, της αυταπάρνησης, του εφήμερου των υλικών αγαθών και της προσφοράς στον συνάνθρωπο.

 

Ο «Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» είναι ένα από τα πιο γοητευτικά και διαχρονικά «παραμύθια» του Όσκαρ Ουάιλντ.

 

 

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

 

 

              Ο Διευθυντής και οι διδάσκοντες καθηγητές του 10ου Γυμνασίου Ιλίου, σας καλούν την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 17:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, στη συνάντηση γονέων και κηδεμόνων. 

Ο σκοπός της συνάντησης είναι η ενημέρωση σας για τη λειτουργία της σχολικής μονάδας, για το περιεχόμενο, τους στόχους, τον τρόπο εργασίας και τη διαδικασία αξιολόγησης κάθε μαθήματος.

Η ενημέρωση θα γίνει από τους καθηγητές των αντίστοιχων μαθημάτων.

Παράλληλα θα έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για την επιμέλεια, τη φοίτηση και τη συμπεριφορά των παιδιών σας.

Σας περιμένουμε όλους εκεί.

Με την ευκαιρία αυτή θα γίνει και συνέλευση του συλλόγου των γονέων και κηδεμόνων

 

 

 

Πάμε Θέατρο

 

«Σμύρνη μου αγαπημένη»

 

στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού  

 

   «Ελληνικός Κόσμος», στην Αίθουσα Αντιγόνη

 

Το 10ο Γυμνάσιο Ιλίου

 

στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί προσκαλεί: γονείς, καθηγητές, μαθητές, απόφοιτους και φίλους να παρακολουθήσουν μαζί, την θεατρική παράσταση

 

« ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ αγαπημένη», την Κυριακή 04 Δεκεμβρίου 2016.

 

Η μετακίνηση θα γίνει με λεωφορείο από τον χώρο του σχολείου στις 17:30μμ .

 

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 30 Νοεμβρίου στην :

 

κ. Ε.Μαρκοπούλου .

 

Κόστος συμμετοχής 14 ? για το εισιτήριο του θεάτρου ζώνη Γ. Επειδή ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Για την μετακίνηση από το σχολείο με λεωφορείο 3? την ημέρα της παράστασης.

 

Ένα θεατρικό έργο για την ιστορία της Σμύρνης,
βασισμένο σε πολυετή ιστορική έρευνα από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

 

Το θεατρικό έργο «Σμύρνη μου αγαπημένη», παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού για τη Σμύρνη και την ιστορία της, ανεβαίνει στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Το έργο γράφτηκε μετά από έρευνα πολλών ετών σχετικά με τα γεγονότα της Σμύρνης, καλύπτοντας την πιο  σημαντική ιστορικά περίοδο από το 1917 μέχρι την προσφυγιά και την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1923.

Tο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, στο πλαίσιο των στόχων του να διατηρήσει ζωντανή την ιστορική μνήμη και παράδοση, δημιουργεί μια μεγάλη παραγωγή για τη Σμύρνη, με ζωντανή μουσική, πλούσια σκηνικά και κοστούμια εποχής και αυθεντικό κινηματογραφικό υλικό από τη θρυλική πόλη.

Στο πλαίσιο της έρευνας η Μιμή Ντενίση χρησιμοποίησε υλικό από τα πλούσια αρχεία του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, μαρτυρίες Ελλήνων, Τούρκων, Λεβαντίνων, πάνω από εκατό βιβλία ιστορικών, περιηγητών, λογοτεχνών, δημοσιογράφων αλλά και απλών ανθρώπων της εποχής. Επίσης χρησιμοποίησε υλικό από διδακτορικές διατριβές και μελέτες που δεν έχουν εκδοθεί, με αποτέλεσμα πολλά στοιχεία  σχετικά με τα δραματικά γεγονότα της Σμύρνης να γίνονται  για πρώτη φορά γνωστά στο  ευρύ κοινό μέσα από το έργο.

Το κείμενο περιγράφει, μέσα από την ιστορία μιας οικογένειας, την ανεπανάληπτη ζωή της κοσμοπολίτισσας πρωτεύουσας της Ιωνίας από την εποχή του Α? παγκοσμίου πολέμου μέχρι το τέλος της πόλης. Η πολιτισμική κοινωνία της Σμύρνης με τους Λεβαντίνους, Αρμένηδες, Τούρκους και Ρωμιούς, ο μαγικός τρόπος ζωής, η κουζίνα και η μουσική που  συνδυάζουν αρμονικά τα στοιχεία όλων των εθνοτήτων αλλά και οι κρυφές δυσαρμονίες τους, περνούν μέσα από τις προσωπικές ιστορίες των ηρώων. Και φυσικά πίσω απ? αυτές αποτυπώνονται η πολιτική ιστορία, τα αντικρουόμενα συμφέροντα και οι πολιτικές βλέψεις που οδήγησαν στην καταστροφή της περίφημης πόλης.

Στην παράσταση συμμετέχουν πολλά γνωστά ονόματα του θεάτρου μαζί με τη σπουδαία ορχήστρα Εστουδιαντίνα, που ειδικεύεται στη μουσική της Ιωνίας  και συμμετέχει για πρώτη φορά ζωντανά σε θεατρική παράσταση. Η πρωτότυπη μουσική είναι του συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη που έχει μελετήσει και αναβιώσει  τη μουσική παράδοση της Μικρασίας.  Ο Ανδρέας Κατσιγιάννης διευθύνει ζωντανά  επί σκηνής την Εστουδιαντίνα με τραγουδιστές τον Μπάμπη Τσέρτο και τη Σοφία Μέρμηγκα.

 

ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ

Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί γενική άσκηση ετοιμότητας στο σχολείο σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης εθελοντών Αττικής.

askhsh seismou 1

Οι μαθητές μας θα σχολάσουν περίπου στις 13:00 για να πραγματοποιηθεί αξιολόγηση και ανατροφοδότηση της εφαρμογής του σχεδίου έκτακτης ανάγκης.

Η άσκηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της λειτουργίας του 10ου Γυμνασίου Ιλίου και της υλοποίησης προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων Αγωγής Υγείας «Σεισμός ? Μέτρα Προστασίας», «Πρώτες βοήθειες» με υπ.καθηγητές τον κ. Ερμίδη, κ. Αποστόλου και των ερευνητικών βιωματικών δράσεων της Γ? τάξης «Πολίτες εν δράσει» με υπ.καθηγήτρια την κ. Μαρκοπούλου, σχεδιάζονται, υλοποιούνται ενέργειες, δράσεις πολιτικής προστασίας.

askhsh seismou 2

Σκοπός των δράσεων είναι η ενημέρωση, η εκπαίδευση και η προστασία των πολιτών σε έκτακτες ανάγκες. Οι ενέργειές μας περιγράφονται στα παρακάτω πέντε στάδια:

  1. σύνταξη σχεδίου έκτακτης ανάγκης (του σχολείου και οικογενειακό)
  2. ενημέρωση και εκπαίδευση της μαθητικής κοινότητας διανομή εκπαιδευτικού υλικού από τον ΟΑΣΠ
  3. εκπαίδευση, επιμόρφωση εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών σε θέματα πολιτικής προστασίας, προστασίας από σεισμό, φωτιά, πρώτες βοήθειες (10 και 24 Φεβρουαρίου 2016 16:00-20:00 στο αμφιθέατρο του σχολείου)
  4. ασκήσεις ετοιμότητας
  5. Αξιολόγηση ? Ανατροφοδότηση
 

 

Πάμε θέατρο

Το 10ο Γυμνάσιο Ιλίου, στα πλαίσια των δράσεων που υλοποιεί προσκαλεί:

γονείς, καθηγητές, μαθητές, απόφοιτους και φίλους να παρακολουθήσουν μαζί, την θεατρική παράσταση του Εθνικού Θεάτρου

«Καγκουρώ»

την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

στο ΚΤΙΡΙΟ ΤΣΙΛΛΕΡ - ΣΚΗΝΗ «ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ» ώρα 19.30.

 

Η μετακίνηση θα γίνει με λεωφορείο από τον χώρο του σχολείου στις 18:15

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 2-12-2015 στους: κ. Ε. Μαρκοπούλου, κ. Γ. Μιχαλάκο.

Κόστος συμμετοχής: 16? για ενήλικες και 13? για μαθητές.

Επειδή ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

 


 

O ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2015-16

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11-09-2015

ΣΤΙΣ 8:30 πμ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

 


 

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΗ  Δ/ΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Γ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΤΟ 10ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΛΙΟΥ

ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ"

 P5130196

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ

 ΤΗΣ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΠΑΣΟΥΛΑ ΜΑΡΙΑ

ΠΟΛΥΜΕΡΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

ΚΑΤΣΙΜΑΡΔΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΜΠΡΑΒΟ!

βραβείο εκφοβισμού

 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ

5,6,7-05-2015

09.00πμ μέχρι 12.00 και το απόγευμα την τετάρτη 5.30μμ έως 8.00μμ

οργάνωση από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων

 

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ανάσταση

 

25 ΜΑΡΤΙΟΥεκφοβισμος
 

 

 

                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ: ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ

 18:00-20:00 (ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ)